Een nieuw fenomeen

Phishing. Een nieuw fenomeen. Criminelen die via een slinkse en sluwe weg proberen mensen geld afhandig te maken of mensen op te lichten. Het is een fenomeen, dat explosief gegroeid is, omdat heel veel mensen het idee hebben dat het internet veilig is. Mensen denken niet na en als ze op bepaalde momenten niet gewaarschuwd worden of zijn, is het eigenlijk al te laat. Vooral de oudere medemens zijn hier vaak de dupe van. Het gaat hier om grote bedragen en is tegenwoordig niet meer te onderschatten.

Phishing computer

Maar wat doen we er aan? Gelukkig vinden we op internet ook genoeg trucs en tips om dit tegen te gaan. Maar eigenlijk is het vooral nadenken, waar we mee bezig zijn. Banken zullen nooit via internet gegevens proberen te verzamelen. Waarom niet? Omdat de banken weten dat internet nooit veilig te noemen is. Bovendien hebben ze niet voor niets veel veiligheidsmaatregelen bij internetbankieren. Let hier dus op. Verder lijkt het mij verstandig om nooit mensen te vertrouwen als het gaat om financiƫn. Fishing is een nieuw fenomeen. Laten we het aanpakken. Samen!

(Visited 65 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *