Wees bewust!

Criminaliteit. Een woord, waar vele mensen hun wenkbrauwen bij fronsen. Het is een onderwerp waar veel mensen gevoelens bij krijgen. Angst, maar tegelijkertijd vind iedereen het ook spannend. Wanneer mensen het over internetcriminaliteit hebben, is de interesse ineens minder gewekt. Het internet is namelijk een gebied, wat vele mensen niet begrijpen. En daar zijn de criminelen op uit. En niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen is het schering en inslag. Onze oosterburen geven de criminelen zelfs vrij spel.

Internet isn't safe! Be prepared!

Mijns inziens moeten mensen van het idee af, dat het internet veilig is. Dat is het pertinent niet. Alles wat met internet te maken heeft (dus ook smartphones) is per definitie onveilig. Met virusscanners en dergelijke kunnen we het criminelen heel moeilijk maken, maar 100 % veilig is het nooit. Kijk alleen al bij Apple. Die hebben nu te maken met een virus, waarbij je niets merkt. Criminelen zitten gewoon niet stil en dat moeten wij ook niet doen. Maar bovenal is bewustzijn belangrijk. Misschien wel belangrijker dan beveiligen. Een bewuste medemens, slaat de crimineel lens.

(Visited 60 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *