Doe er je voordeel mee.

Deze week waren mijn ogen weer op een avond gericht op de nationale beeldbuis, toen de makers van het televisieprogramma “Opsporing Verzocht” een poging waagden om criminelen in de kraag te vatten. Criminaliteit is een wereldwijd probleem, maar wat nu steeds meer de kop op steekt is de internetcriminaliteit. Het afgelopen jaar zijn consumenten voor minimaal 7,9 miljoen euro opgelicht via het internet. Daar zou eens een programma over gemaakt moeten worden. Pak de criminelen op  internet of zoiets….

Internetcriminaliteit dient gestopt te worden!

Tuurlijk doet de politie wel degelijk iets aan dit probleem. Ze richten een aparte divisie op en proberen de criminelen hierdoor te pakken. Tevens blijft cybersecurity ook sterk groeien. Maar waar ik mij eigenlijk best wel over verbaas is dat de politie ook bij de internetcriminaliteit de kijker informeert een bevraagd. Ik denk namelijk dat de kijker hier de sterke arm der wet zeer van dienst kan zijn. De jonge generatie in het bijzonder, want die leven, slapen en eten met het internet. Dus mensen, doe daar dan je voordeel mee.

(Visited 115 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *