Internet traffic monitor

VPN: de ideale internet traffic monitor

Voor mensen die thuis enkel wat surfen, facebooken en Netflixen, is het meestal niet zo belangrijk om een beveiligde verbinding en bovendien controle over het verkeer te hebben. Ben je echter als zelfstandige met een thuiskantoor sterk afhankelijk van de prestaties van je netwerk en bovendien bezig met data die niet voor derden bedoeld is, dan kan het nuttig zijn meer inzicht te hebben in wat er allemaal gebeurt, welke programma’s internet gebruiken en bovendien een manier te hebben om die informatiestroom te vergrendelen zodat niet iedereen die enigszins handig is en op hetzelfde netwerk zit jouw gegevens kan benutten of inzien. De ideale internet traffic monitor bestaat wellicht niet, daar het afhangt van de wensen en bedoelingen van de gebruiker. Maar er zijn vrij veel gratis en betaalde programma’s die aansluiten bij de meeste behoeftes. Behalve een internet traffic monitor waarmee je alles kunt bijhouden, kunnen VPN-verbindingen nuttig zijn. Deze zorgen voor de encryptie van uw data en maken dat dit voor een eventuele derde partij een nietszeggende stroom van tekens wordt. Sommige werkgevers vereisen dit en bieden het aan zodat thuiswerkende medewerkers op deze manier veilig met de informatie kunnen omgaan. Internet is makkelijk en niet meer weg te denken, maar vraagt ook om enige voorzorg.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *