Sälj ditt guld på nätet

Guld håller alltid sitt värde och ett av det smidigaste sätten att omvandla dina skadade eller oanvända värdeföremål eller smycken till pengar är att sälja ditt guld online. Men hur gör man, och vad skall man tänka på?

Skicka efter en Guldpåse

Då du vill sälja ditt guld, fyller du i formuläret hos Guldpost och skicka efter en guldpåse. Därefter skickas det dig ett rekommenderat brev som du i din tur sedan skickar tillbaka företaget. Gå då in till posten och skicka det därifrån för att få ett kvitto på rekommenderat brev. Du lägger alltså ditt eller dina guldföremål i kuvertet. För att hela processen ska vara då säker som möjligt ska i sin tur kvittera ut Guldpåsen hos posten. På Postnords sidor kan du även hemifrån följa med försändelsen under hela processen.

När får jag betalt för mitt guld?

För att de ska kunna betala ut dina pengar bör du förstås ha skrivit in ditt kontonummer i Guldkuvertet som du tidigare har skickat till Guldpost. Om ditt kontonummer inte finns med så skickar de en utbetalningsavi. Förutsatt att allt är som det ska så värderar de ditt guld genast då de anländer. Och de betalar ut dina pengar till dig inom 24 timmar efter att guldet kommit in till Guldpost.